Témata dle modelů

Témata dle modelů / Jaguar XJ-X308 / Startuje ako sa mu chce Zhlédnuto 338×

Zdravim, a prosim o radu. Kupil som X308, 3,2. Auto si startuje ako sa mu chce. Motor sa toci, ale nenastartuje. Niekedy ho nahodim na prvy pokus hned, niekedy na piaty, nakoniec ale nastartujem vzdy. Median je tak na druhy pokus. Teple auto, studene, leto, zima, nepozorujem ze by na to malo nieco vplyv. Niekedy (mozno 20% pripadov), da pocas startovania pocitac hlasku STABILITY CONTROL FAIL. Po nastartovani ide krasne, nie je ziaden problem. Z vyfukov je citit benzin (neviem ci to ma suvis), ale decentna jazda ma spotrebu 11, co je asi OK. Benzin citit vzdy, aj po starte, aj ked s nim prejdem 200km. 

No a teraz story okolo toho. 

Kupil som ho aj s touto zavadou. Chalan, co mi to predaval je mechanik a robi aj jaguare a tvrdi, ze to riesil a vyslo z toho toto:

Na 3,2 blok motora predosly majitel namontoval hlavy zo 4,0 (dovod prasenia je neznamy). Zaroven je prepalena aj riadiacka na soft zo 4,0. Ta caka na signal od snimaca klukovky, ktory ale nedostane, lebo blok je 3,2 a ten to ma nejak inak. 

Prv nez ale zacnem zhanat 3,2 hlavy aby som to dal do kulturneho stavu, by som si tu hypotezu rad overil. Logicky volam do Jaguar servisu, ze chcem len precitat riadiacku a ze teda nic ine, len mi povedzte ci tam je soft z 3,2 alebo 4,0 (Joj, mily pane, to nevieme ci Vam vieme spravit. Zistim, zavolam – nezistil, nezavolal). 

Otazka teda je:

1) Ako overim ci je to pravda? Ide na ten blok vobec nahodit hlava z 4,0? Nejake cisla na motore/hlavach alebo nieco podla coho by som to zistil?

2) Nemali ste to niekto a neviete co ine by to mohlo byt?

President klubu: Filip Turek / +420 608 310 083 / jaguarclub@seznam.cz

Nejnovější foto

Nejnovější foto